От Йоанна Мари

  1. Зачатието е началото на живота, нека любовта властва над него! Изживявайте връзката си с нежност и любов, и пожелайте да ви бъде дарено едно чудесно дете – здраво, мъдро и обичливо!
  2. Хранете се здравословно: с много плодове, зеленчуци, сурови ядки, бобови и зърнени храни, студено пресован зехтин, пълнозърнест хляб, риба (Омега 3), избягвайте захар, сладки храни, алкохол, цигари и токсични напитки!
  3. Дишайте дълбоко: в парка, на море, в планината, на терасата, наситете кръвта си с кислород, който е основен и жизненоважен материал за тялото на вашето дете!
  4. Успокоявайте душата си с разходки сред природата, наслаждавайки се на красиви пейзажи, картини, цветове и аромати, и пожелавайте здраве, красота и таланти за детето си!
  5. Милвайте детето си с любов. А вие, бъдещи татковци, говорете всеки ден на детето си и му казвайте: „Здравей! Каквото и да си – момче или момиче, аз те обичам”!
  6. Пожелавайте си вашето дете да бъде надарено с добродетели, като: здраве, сила, красота, любов и доброта, интелект и мъдрост, и да порасне добро и способно човешко същество!
  7. Пейте, свирете и слушайте хармонична музика, за да има хармония в душата и в тялото на вашето дете!
  8. Представете си детето си като носител на мир. Представете си, че детето ви сияе като слънцето и тази светлина прониква интелекта на вашето дете, топлината й изпълва сърцето му, за да царуват там любов и доброта, а физическото му тяло да е изпълнено със сила и издръжливост. Съзерцавайте светлината на изгрева. Напук на традиционните вярвания, избягвайте черните и сиви цветове и носете ярки дрехи!
  9. Обичайте детето си – него или нея! И той или тя ще бъдат способни да обичат себе си, да обичат другите да обичат живота! Заобиколете се с хора, които са добри, морални и позитивни, и се дистанцирайте от негативни и натоварващи хора…!
  10. Приветствайте раждането на вашето дете, което е дошло да обогати семейството ви. Кърмете бебето си с отношението, което сте имали по време на бременността. Както вашата кръв, вашата кърма е пропита с вашите чувства, любов и мисли. Следвайте тези препоръки и практики със следващото си дете!

Йоанна Мари е магистър по право, психология и педагогика, работила е като административен съдия в “Conseil d’Etat” в Гърция. Паралелно с правото основава и е президент на Гръцката асоциация по пренатално възпитание от 1989 г., неправителствена организация, която се фокусира върху научно обосновата важност на пренаталния период за здравословно физическо, психическо и духовно развитие на индивида. Необходимо е пренатално образование, съзнателно прилагано, от майките и бащите от момента на зачатието. Йоанна Мари е президент на Световното обединение на Асоциациите за пренатално възпитание (OMAEP) от 2006 до 2015 г.