Деца и родители – емоционална интелигентност + актьорско майсторство

  • Кога? 13.05.2017 г.
  • Къде? Dance Palace Sofia, над басейн Спартак
  • С кого? Мария Джонгова и Владимир Ковачев

Скъпи родители, каним вас и децата ви на лекция по емоционална интелигентност и представяне на школата по актьорско майсторство за деца от 9-16 годишна възраст в Денс Палас София, над басейна Спартак .

Докато децата се запознават, родителите ще имат възможност да присъстват на кратка презентация за „Емоционалната интелигентост и емоционалната пластичност – как се развиват тези способности.“ В нашия все по-конкурентен и непредсказуем свят най-доброто, което може да направи един родител е да научи децата си на гъвкавост, съпричастност, отстояване на собственото мнение и зачитане на собствената личност. Емоционалната интелигентост е качество, което човек развива цял живот. Емоционалната пластичност предпазва децата от опасността да рухнат психически  в труден момент и им помага да развият психическа гъвкавост и издържливост, за да продължат напред.

Лектор по темата е Мария Джонгова от Център за здраве и образование „Едикта“ – клиничен и консултативен психолог с над 20 години практически опит и родител на две деца.

Доведете вашето дете, за да опознае света на театъра и киното заедно с нашия талантлив учител и актьор Владимир Ковачев.

Занятията по актьорско майсторство са чудесен способ за развиване на емпатия, емоционална интелигентност и стабилност.

Актьорското майсторство е най-прекия път към себеопознаването. Въображението хвърчи в различни посоки, ресурсът е безкраен. Упражненията, които са под формата на игри, имат за цел да развият сетивата на децата, да създадат усещане за група и партньорство. Развиват се богатсво за изразяване и способност за анализ и взимане на решения. Докато се забавляват, децата се научават да задържат вниманието си, да използват богатството на въображението си и да се предизвикват все повече и повече за да постигнат рефлективност и чувство за освободеност на сцената и на телевизионния екран. В актьорското майсторство работата в екип е константа, която учи децата на търпение, приемане на чуждото мнение и доверие в партньора.

На 13ти май ще имате възможност да вземете участие заедно с децата си в безплатния ивент, организиран с цел да се запознаем и да ви представим основните опорни точки, по които ще се водят часовете. Редовните часове се провеждат в събота и неделя, от 16.30ч до 18.30ч, което включва и безплатни посещения на децата на постановки в столичния театър 199.

Искате ли да гледате децата си в театрални представления? Съвместната ни работа с мол България позволява да се насладите на изявата им на сцената на мола.

Часовете включват: 

  • Запознаване с игри и упражнения, създадени от видни театрални творци; Анализ на текст; актьорски задачи по текст и без текст; запознаване с различни класически драматурзи и др.
  • Подготовката дава солидни знания за евентуално професионално развитие и продължаване на образованието в висши театрални учебни заведения.
  • Часовете са свързани с движение, затова се препоръчват удобни дрехи и обувки.

За повече информация може да се обадите на тел. 0878341718, или да пишете на Dance Palace Sofia във Facebook.

Очакваме ви!