Биохимията зад съвременните трендове на хранене

Неделя, 26.03.2023 г.

9:30 до 11:00 ч.

 

БЕЗПЛАТНА лекция на доц. д-р Анелия Биволарска от МУ Пловдив

Място: хотел Централ, бул. Христо Ботев 52, София

Човешкият организъм се състои от трилиони клетки, но всяка една от тях живее само определен кратък живот и загива. Образува се нова. Но от какво? От това, с което се храним, пием и дишаме.

В основата на повечето заболявания лежат оксидативния стрес или хроничното нискостепенно възпаление. Може ли начина на хранене да доведе до тези отклонения от нормата? Всеки ли хранителен режим е подходящ за всеки? Лекцията на тема „Биохимията зад съвременните трендове на храненето“ ще ни разкаже повече за някои от най-известните и нашумели диети – фастинг, кето диета и „зоната“ и какво е тяхното влияние върху нашия организъм.

Кето, Зона, фастинг - кое да избера?

За лектора: доц. д-р Анелия Биволарска, дб е родена в Асеновград. Завършва Медицински университет – Пловдив, специалност Медицина през 1995 г. От 2016 г. е доцент по Медицинска биохимия, а от 2020 г. е ръководител на Катедрата по Медицинска Биохимия към МУ-Пловдив. Преподава на студенти от всички специалности изучаващи биохимия – медицина, дентална медицина, фармация, лекарски асистенти и медицински лаборанти. Автор е на над 70 научни публикации и множество цитирания и участия в национални и международни научни форуми. Издател е на 3 учебни помагала по биохимия и е автор на първия по рода си учебник с QR кодове на 22 видео лекции по медицинска биохимия в youtube.

Лекцията е БЕЗПЛАТНА.

За да участвате в нея, е необходимо да се регистрирате предварително.

Местата са ограничени, ще обработваме заявките по реда на тяхното постъпване.

Организатор: Център за здраве и образование „Едикта“

София 1202, ул. Иларион Макариополски №2

02/8465091 и 0878568928

info@edicta-bg.com

Ако имате въпроси – не се колебайте да се свържете с нас.

Очакваме Ви 🙂

Регистрация

    Прочетох и се съгласявам с условията за ползване.

    Всички полета, отбелязани със звездичка са задължителни. След регистрация, наш колега ще се свърже с Вас за подробности.