Психосоматика

Цикъл семинари по ПСИХОСОМАТИКА

или Психологичният и биологичен смисъл на болестното страдание

 

11.05.2019 от 10:15 ч.

Психосоматика на белодробните заболявания

29.06.2019 от 10 ч.

Психосоматика на репродуктивните проблеми

Представяме ви цикъл от семинари, в които ще изследваме психичните основания за телесните заболявания и как да лекуваме цялото – душа, дух и тяло. Защото болестта винаги е индикация, че нещо във функционирането на цялостното ни същество е нарушено.

Всеки месец, в еднодневен работен семинар, ще се спираме върху една област от здравословни проблеми и тяхната психическа предпоставка и изискване.

Ще изследваме посланията, стоящи зад симптомите, за да достигнем до психичните основи на болестта и закономерната биологична реакция като отговор на незадоволените потребности.

Ще работим върху осъзнаването и преработването на ново ниво на вътрешните душевни изисквания, представени чрез болестната картина.

Ще се постараем да разберем в каква посока на развитие ни води болестта и как да опознаем, припознаем и заобичаме повече себе си, чрез нея.

В допълнение ще се спрем и на подходящи методи и техники, хранителен режим, природни средства и алтернативни подходи, повлияващи баланса в организма на душевно и телесно ниво.

Защото осъзнатото присъствие в това, което преживяваме, и личното ни участие, е разковничето на здраве и благополучие.

Семинарите ще провеждат на посочената дата от 10:15 ч. в ЦЗО Едикта, ул. Иларион Макариополски №2, ет.1

Ще работим в малка група до 10 човека. За да сте сигурни, че мястото Ви се пази, е необходимо да заплатите предварително.

Цена: 70лв.

Силвия Маринова – психолог с психотерапевтично обучение към Българското общество по аналитична психотерапия „К. Г. Юнг“

Мария Джонгова – клиничен и консултативен психолог с над 20 годишна практика в индивидуалното консултиране; в работата си включва различни методи – работа с пясък, картини, Бахова терапия

За информация и въпроси можете да се свържете с мен на 0888 654 150, silvyamarinova@abv.bg или в месинджър на Фейсбук страницата „Поканата“.

Заплащането можете да направите на място в нашия офис или по банка:

  • Едикта ООД
  • BIC: UNCR BGSF
  • IBAN: BG25 UNCR 7000 1501 4935 63
  • Основание: Семинар психосоматика и датата, на която искате да участвате