Предстоящи дати:

15-16 юни 2019

Водещи: Мария Петкова и д-р Тодор Господинов

Записване до 1 юни 2019 г.

Обучението се провежда в малки групи между 8 и 12 човека.

Сугестопедичното обучение по терапия с минералните соли на д-р Шуслер е подходящо за хора, които:

  • искат да се грижат с щадящи методи за своето здраве и здравето на своето семейство
  • се интересуват от биохимията на д-р Шуслер
  • се интересуват от принципите на здравето
  • искат да учат по „най-висшата методика на обучение“
  • се грижат за укрепване здравето на децата
  • искат да се справят с често боледуващи деца и възрастни
  • търсят начини да подобрят здравето си
  • желаят да разширят представата си какво е човека
  • искат да научат на какъв принцип работи човешкото тяло
  • и други.

На Вашето внимание предлагаме резервопедичен базов курс по терапия с минералните соли на д-р Вилхелм Шуслер.

В рамките на ден и половина ще научите всичко, което Ви е необходимо, за да започнете да прилагате 12-те Шуслерови соли и да помагате с профилактика и лечение на Вас и Вашите близки.

Солите на д-р Шуслер са жизненонеобходими минерални соли, които възвръщат способността на клетките да регулират химичните процеси, хармонизират клетъчния метаболизъм и имат силата да възстановяват и поддържат здравето на организма по естествен и напълно безопасен начин. Солите на д-р Шуслер са основните инструменти за регулаторна терапия, предназначена да помогне на организма да регулира вътрешните си биохимични процеси. Разработени са въз основа на практическите научни познания и хомеопатичното наследство на Германия.

Методът на обучение – резервопедията, още известна като сугестопедия, ще направи научаването неусетно, приятно, дълготрайно, пълноценно и заредено с положителни емоции.

КАКВО Е СУГЕСТОПЕДИЯ?

СУГЕСТОПЕДИЯТА Е ПЕДАГОГИЧЕСКА СИСТЕМА НА ОБУЧЕНИЕ, КОЯТО СЪЧЕТАВА ПЕДАГОГИКА, ПСИХОЛОГИЯ И АРТИСТИЧНИ ПОХВАТИ.

Сугестопедията е плод на дългогодишната работа, изследвания и наблюдения на проф. д-р  Георги Лозанов, лекар психиатър, психотерапевт, физиолог на мозъка и педагог. Преди повече от 50 г. проф. Лозанов започва целенасочени изследвания върху потенциалните възможности на личността и тяхното ускорено и хармонично развитие.

Предлаганата информация се усвоява спонтанно с радост и ефект на релаксация. В учебния процес е включена много музика и класическо изкуство, което носи позитивни преживявания и вдъхновение за курсистите.

Сугестопедията се базира на отключването и развитието на потенциалните възможности на човека, т. нар. резерви на човешката личност, които има всеки.

Тяхното разкриване спомага за многократно по-бързото и ефективно учене (от 3 до 5 пъти по-бързо, отколкото при традиционната педагогика), както и за запазване на придобитите знания.  Това дава отговор на въпроса какво е сугестопедия и защо сугестопедията дава толкова високи резултати в кратки срокове.

За да се достигне до тези „резерви” в методологията на сугестопедията се прилагат 7-ТЕ ЗАКОНА НА СУГЕСТОПЕДИЯТА, разработени и експериментирани от проф. д-р Георги Лозанов.

Използват се разнообразни средства за радостно и пълноценно общуване, които активират резервния комплекс.

Сърцето на методиката са активният и пасивният концертен сеанс, където по специфичен начин на фона на класическа музика се изчитат уроците.

В методологията на сугестопедията са заложени и много ролеви игри и интерактивни похвати на обучение, популярни песни и репродукции на големи художници.

В хода на обучението се ангажират както съзнанието, така и парасъзнанието и периферните перцепции със специално подбрани емоционални стимули. Отключва се въображението на курсистите. Това води до хармонична работа на двете полукълба в мозъка на човека и е изключително важен момент за активиране на дълготрайната памет.

Сугестопедията е един естествен метод на обучение. Тя е вид комуникация – свободна, пораждаща любов и наслада за сетивата, което е тайната за достигане на резервите на личността.

Това прави сугестопедията „по-висша методика на обучение“  по оценката на  ЮНЕСКО от 1978 г. Още тогава специална международна комисия пристига в България в търсене на отговори на въпросите: какво е сугестопедия и защо сугестопедията трябва да се прилага в различни области на обучение.

Преподавателите-сугестопеди, водещи курса са:

Д-р Тодор Господинов – специалист по Терапия на д-р Бах. Той вярва, че има нуждата да работи за превенция на заболяванията, преди да настъпят патологични изменения и здравето на пациентите да е компрометирано. В практиката си д-р Господинов успешно прилага този метод на лечение при различни пациенти в разнообразни житейски ситуации. Сертифициран преподавател-сугестопед.

Мария Петкова – актриса, преподавател-сугестопед, практик по методите на енергийната психология (Техники за емоционална свобода – ТЕС, Пренареждане на матрицата с ТЕС, Пренареждане на матрицата на раждането и др.), консултант Бахова терапия

Следващите дати, на които ще се проведе съботно-неделния курс, са:

15.06.2019 (събота) – 17:00-21:00
16.06.2019 (неделя) – 9:30-16:30

Осигурете своето място още сега!

Обадете се на 028465091 или пишете на info@edicta-bg.com

Цена:

При записване до 31.05.2019: 240 лв.

При записване на 1.06.2019: 280 лв.

Масто: Обучението се провежда на адрес София, кв. Студентски град, ул. Йордан Йосифов 6. (карта: https://goo.gl/maps/gygTJL5hXht Това е сградата на магазин DM, входът е от задната страна на магазина, залата за обучение е над магазина.)

Регистрирайте се още днес – бъдете първите, които ще потопят в света на Шуслеровите соли чрез сугестопедия.

Очакваме Ви!