Скъпи приятели,

Надяваме се вие и вашите семейства да сте здрави и в добро разположение на духа.

Знаем, че обстановката е предизвикателна за всеки един. Затова не спираме да работим и сме на разположение за всички, които имат нужда от хомеопатична и психологична консултация.

Можете да запишете час за консултация на телефоните в офиса (028465091 и 0878568928).

Предлагаме и онлайн консултации по Viber от 10 до 18 ч., след предварително уговорен час със специалист.

  • Д-р Дора Пачова, лекар-хомеопат, на телефон 0888904836
  • Мария Джонгова, цветотерапия по метода на д-р Бах и психологично консултиране, на телефон 0887619693.

Доставяме книги в цялата страна с куриерите на Еконт. Разгледайте предложенията ни тук: https://edicta-bg.com/books/

Уверяваме Ви, че в офиса спазваме противоепидемичните мерки.

Бъдете здрави, грижете се за себе си и за близките си.

Вижте съветите на СЗО за справяне със стреса по време на епидемия.

Справяне със стреса по време на епидемията

Нормално е да се чувствате тъжни, стресирани, объркани, уплашени или гневни по време на криза. Говорете с хората, на които вярвате. Общувайте с приятелите и семейството си.

Докато сте у дома, поддържайте здравословен стил на живот – добра храна, сън, упражнения и социални контакти с любимите Ви хора у дома, по електронна поща и телефон с други семейства и приятели.

Не прибягвайте до пушене, алкохол и други наркотични вещества, за да се справите с емоциите си. Ако се чувствате объркани, говорете със здравен работни или съветник. Имайте план към кого да се обърнете, ако ви е необходима помощ или консултация за Вашето психическо и физическо здраве.

Проучете фактите. Съберете информация, която да Ви помогне да определите с точност риска от заразяване при Вас, за да вземете необходимите предпазни мерки. Намерете достоверни източници като СЗО или местните агенции за здравето.

Ограничете притесненията и вълнението си като ограничите времето, което Вие и Вашите близки прекарвате в следене на информацията по медиите, която Ви разстройва.

Използвайте техники и умения, които са Ви помагали да се справите със стреса, и използвайте теизи умения, за да контролирате емоциите си по време на трудните времена.

Как да помогнем на децата да се справят със стреса по време на епидемия

Децата може да имат различни реакции на стреса – да станат по-прилепчиви, тревожни, отдръпнати, гневни или възбудени, да се напикават нощно време и др.

Откликнете на реакциите на децата като ги подкрепите, чуйте притесненията им, обърнете им по-голямо внимание и им покажете повече любов.

Децата имат нужда от любовта на възрастните и тяхното внимание в трудни времена. Дайте им допълнително време и грижа.

Запомнете, че е важно да чуете децата си, говорете спокойно и мило с тях.

Ако е възможно – осигурете условия на децата да играят и да отпочиват.

Опитайте да не разделяте децата от семействата им и онези, които се грижат за тях. Ако все пак има отделяне (напр. хоспитализация), осигурете редовен контакт (напр. по телефон).

Поддържайте график и рутинни действия до колкото е възможно или направете ново разпределение за новата обстановка, включително училище/учене, както и време за игри и релакс.

Използвайте факти, за да опишете какво се случва, обяснявайте какво е положението сега и дайте ясна информация как децата да намалят риска си от заразяване по понятен за тяхната възраст начин.

Това включва да предоставите информация какво може да се случи (ако член на семейството и/или детето проявят симптоми и се наложи да отидат в болница за известно време, за да могат лекарите да им помогнат да оздравеят). Говорете спокойно и бавно с децата.