Онлайн мастърклас за бъдещи и настоящи родители

12.10.2021 г. от 19.00 ч.

Регистрирай се

Храненето – този толкова естествен процес, понякога се оказва огромно предизвикателство за нас, родителите. Наситено с безброй въпроси от това кога, с какво и в какви количества да храним малкото дете, до това как да се справяме с мръщенето, цупенето, противоборството, отказът от храна или нездравословните навици на хранене. Много често подобни въпроси обобщаваме с понятието „злоядство”. Проблем, който често бива пренебрегван от педиатрите, при които обичайно първо търсим помощ. И докато голяма част от родителите получават уверението, че „детето ще го израсте”, с времето проблемът се задълбочава както на физическо, така и на психологическо ниво. Родителите са притеснени и изнервени и се чувстват безпомощни. Детето усеща всичко това и още повече задълбочава своя протест към храната, а заедно с това могат да се появят и други хранителни и поведенчески проблеми. Атмосферата у дома става напрегната. Родителите прилагат все по-крайни мерки в опита си да се справят с проблема – караници, наказания, ултиматуми, насилствено заставяне на детето да яде. Те все повече губят вяра в своя родителски потенциал, спорят помежду си кой е по-правният подход, а детето губи вяра в тях, защото вече не се чувства обичано, приемано и подкрепяно, което естествено задълбочава проблема.

Как да излезем от този кръговрат?

Важно е да знаем, че навиците, които изграждаме Днес по отношение на храненето на нашите деца имат огромно отражение върху тяхното Утре, не само по отношение на здравословното им физическо развитие, но също така и върху отношението им към самите себе си, тяхното самочувствие, психологически стабилна връзка с храната и начина, по който ще се грижат за себе си и ще преминават през предизвикателствата на порастването.

Ето защо имам огромното удоволствие да Ви поканя на едно събитие, посветено на изграждането на правилни навици в храненето на нашите деца, с които да избегнем или коригираме вече възникнали проблеми като злоядството.

Заповядайте заедно да отработим тези теми и да открием отговорите на Вашите въпроси и търсения на мастърклас „Как да не възпитаме злоядо дете”!

За кого е предназначен този мастърклас?

За бъдещи и настоящи родители на деца от раждането до 7 години, които:

Регистрирай се

 • имат деца с проблеми в хрането – хранят се трудно, отказват да се хранят или имат предпочитания към нездравословни храни
 • искат да бъдат осъзнати и информирани по темата, за да избегнат евентуални възпитателни грешки и хранителни проблеми
 • искат да излязат от кръговрата на непрестанното спорене, каране на сила, заплахи и ултиматуми към детето
 • искат да се почувстат уверени в своята родителска роля и да заздравят връзката си с детето
 • искат да изградят здравословни навици за хранене и отношение към себе си в своите деца и семейство
 • искат да коригират евентуални възпитателни грешки, да бъдат информирани и осъзнати в процеса на храненето

След този мастърклас Вие:

 • ще знаете какви са основните групи причини за злоядството и как можете да ги разграничавате
 • ще умеете да се ориентирате правилно кога и при кого да потърсите помощ и подкрепа при спряване с хранителни проблеми при децата
 • ще преценявате умело своята роля като родителис какво допринасяте за проблема и как да съдействате за решаването му
 • ще разпознавате най-често допусканите възпитателни грешки, които водят до проблеми в храненето при децата и как да ги коригирате
 • ще можете да интегрирате цялото семейство в изграждането на правилни хранителни навици и в справянето със злоядството.
 • ще можете да изградите работещ план за промяна по пътя към справянето или предотвратяването на хранителни проблеми

Предимства и бонуси:

 • Работа в малка група (местата са ограничени)
 • Възможност за поставяне на индивидуални въпроси и казуси за обсъждане
 • 25% отстъпка от индвидуална консултация с водещия по тази или друга тема и последваща подкрепа при прилагане на наученото

Водещ на мастъркласа „Как да не възпитам злоядо дете”

Гост – лектор Валентина Милева, сертифициран международен треньор по личностни и семейни трансформации, Монтесори водач, Валдорф педагог и бъдещ магистър – психолог. Валентина е автор на редица обучения, статии и материали, посветени на детско развитие и възпитание, семейно и личностно развитие в контекста на родителството. Тя е и съпруга и майка на две деца.

 • Кога: 12.09.2021 г.
 • Къде: Онлайн, където и да се намирате.

Цена: 25 лв.


Форма за регистрация:

Грешка: Формулярът за контакт не е намерен.