Сварналатха Чандхран

Д-р Сварналатха Чандхран е дипломиран аюрведа специалист, специализира в областта на диететиката и ресторантьорство в Университета „Индира Ганди“ в Ню Делхи, а освен това има академични удостоверения по биология, епидемиология и биостатистика от Медицинския колеж „Сейнт Джонс“ и диплома по научно писане, издадена от Медицински университет Станфорд.

Тя е сред най-опитните преподаватели във FRLHT и работата X е свързана с обучението както на деца, така и на медицински представители по селата и на знахарите сред племенните общности на Индия. Има голям принос в осъществяването на редица успешни клинични изследвания за това как аюрведичните терапии оказват положително въздействие при затлъстяване, диабет от тип 2, псориазис, уртикария.

Понастоящем работи като научен сътрудник в FRLHT, където отговаря за различни обучителни програми като програма за „Интегративни аюрведични и хранителни науки“.

Ето какво казвя тя за себе си: „Здравейте,казвам се д-р Сварналатха. Практикувам и водя курсове поАлтернативна медицина (Аюрведа) и наука за интегративното хранене. Имам 15-годишен опит в сферата на превантивните и възстановителни мерки, касаещи човешкото здраве. Заниманията ми са свързани с това да консултирам и изготвям на индивидуално ниво най- подходящите лечебни средства за пациенти от всяка възрастова група и пол така, че те да възвърнат доброто си здраве и да внесат баланс в своето тяло и живот. Наред с процедурите и билковите предписания изготвям индивидуален хранителен план, съобразен с традициите, навиците и особеностите на конкретния човек. Част от съветите ми са насочени към това как конкретният индивид би могъл да се погрижи за тялото и ума си чрез промяна в начина си на хранене, а също и в диагностициране на вредните аспекти в поведението му.“