„Качеството на живота ни е пряко свързан с емоционалното ни здраве.

Емоционалното здраве е в основата на самоувереността, а самоувереността е трамплина на успеха в коя да е област на живота.“

Гари Крейг, създател на Техниките за емоционална свобода (ТЕС)

Животът без разочарование и гняв?!? Не е възможно. Но е в нашите ръце и на върха на нашите пръсти как преминаваме през тези емоции. Дали ще ги задържим и ще им позволим да „дълбаят” вътре в нас или ще преминем през тях с отворено съзнание, за да научим още един урок? Това е избор, който можем да направим.

Център за здраве и образование „Едикта” и Българска асоциация за развитие на енергийна психология Ви канят на еднодневен практически семинар „Здрави и щастливи с хомеопатия и ТЕС”. Водещи са д-р Дора Пачова и Ирена Рельовска-Бартън.С помощта на хомеопатия и ТЕС можем да преминем по-леко през епизодите на разочарование и гняв.

На този еднодневен практически семинар ще Ви представим модели за здраве и болест, използвани в хомеопатията и енергийната психология. Ще научите:

 • Как да не позволим на задържаните емоции да „подкопаят” здравето ни
 • Кои хомеопатични лекарства могат да ни помогнат, за да се освободим от разочарование, негодуване и гняв
 • Как да прилагаме ТЕС за разочарование, негодуване и гняв
 • Как да постигнем емоционален комфорт и хармония, независимо от обкръжаващата ни среда
 • Как сами да си помогнем, за да се освободим от неприятни емоции и физически дискомфорт

В частта, посветена на хомеопатия, ще говорим за конкретни хомеопатични лекарства, които да включите в домашната си аптечка – специфичните ситуации, при които можете да ги използвате, как да си помогнете сами при случаи на внезапни или продължителни във времето разочарование и гняв.

По време на семинара ще практикувате Техниката на травмата без сълзи и Техника за преследване на болката от Техниките за емоционална свобода в групови практики, така че в края на семинара ще имате осезаема промяна в начина, по който се чувствате. В допълнение ще сте овладели един от най-ефективните методи за самопомощ, с който да управлявате емоциите си и да влизате с лекота в желаното емоционално състояние.

 • Кога? 2 юли 2016 ч.
 • В колко? От 9:30 до 18:30
 • Къде? Хотел Централ, бул. Христо Ботев №52
 • С кого? Цената е 97 лв. И можете да доведете приятел – двама на цената на един.

Моля, когато заявявате участието си и искате да доведете някого със себе си, посочете и двете имена.

Какво мислим и чувстваме към себе си и другите се отразява на качеството на живота ни и на успеха ни. Какво мислим и чувстваме има забележим ефект върху нашето здраве. Негативните емоции саботират действията ни и предизвикват отговор в тялото – чрез ниско самочувствие и психо-соматични симптоми. Живеем ли дълго с тях, неизменният резултат е адаптация на тялото към стреса чрез болест. Стресът е неизбежен, ето защо е важно да адаптираме нашата реакция към него.

И хомеопатията, и ТЕС обръщат внимание на психо-соматичните симптоми и търсят първопричината за болестта, за да я елиминират по своя специфичен начин. Двата метода прекрасно се допълват за изцелителен ефект на системата тяло-емоции-ум и много пъти предотвратяват приема на медикаменти.

Този практически семинар е за вас,ако:

 • сте претърпели голямо или серия от малки разочарования в живота
 • нещата не се подреждат според плановете или желанията и това ви изпълва с негодувание и гняв
 • сте се уморили да живеете с разочарование, негодувание и гняв и считате, че заслужавате да живеете щастливо

Техниките за емоционална свобода (ТЕС) е най-популярният метод от енергийната психология и се оценява като един от най-големите пробиви за последното столетие в областта на лечението на тяло-ум. Представлява потупване на акупунктурни точки, докато се мисли и говори за даден проблем (негативна емоция или болка).

Методът е прост, усвоява се буквално за минути, и дава изключителни резултати за емоционални, психологически и физически проблеми като паник-атаки, пост-травматичен стрес, депресии, фобии, безсъние, високо кръвно и т.н.. Всеки може да прилага ТЕС самостоятелно, ето защо е толкова подходящ когато ни залеят неприятни емоции.

Хомеопатията е метод с над 200 годишна история и доказан успех в лечението на соматични и психосоматични състояния.

Хомеопатичните лекарства представляват енерго-информационни стимули, които помагат на организма да се освободи от негативните емоции по специфичен начин.

Когато използвате ТЕС и хомеопатични лекарства навреме, предотвратявате фиксирането на негативните емоции и възникващите от това усложнения в голям процент от случаите. Някой от лекарствата можете да използвате и за облекчаване на симптоми в хронични състояния, докато получите професионална хомеопатична помощ.

Хомеопатия и ТЕС хармонизират работата на всички органи, системи и енергийни структури в тялото. Балансираната им работа в единна мрежа наричаме здраве.


 • Ако сте емоционална натура и негативните емоции лесно нарушават равновесието ви
 • Ако искате да внесете повече увереност и спокойствие в живота си
 • Ако търсите лесен и ефективен начин, който е на върха на пръстите ви и отнема минути

ВОДЕЩИ:

Д-Р ДОРА ПАЧОВА – лекар-хомеопат с 23-годишна практика и активна дейност за разпространение на този лечебен метод в България, директор на Център за здраве и образование „Едикта“. Освен интервютата в медиите и лекции по различни здравни теми, д-р Пачова преподава класическа хомеопатия на лекари по хуманна, дентална и ветеринарна медицина у нас и в чужбина. Председател е на Асоциация на лекарите хомеопати в България, член на Подкомитета по образование на Европейския комитет по хомеопатия, представител на България в Международната медицинска хомеопатична лига. Д-р Пачова е редовен участник в международни научни форуми по хомеопатия.

ИРЕНА РЕЛЬОВСКА-БАРТЪН – председател на БАРЕП. Единствената българка с академичен сертификат по ТЕС от създателя им Гари Крейг; член на международната асоциация за развитие на меридианните техники ААМЕТ International, преподавател по енергийна психологиякъм Академията по ТЕС и Пренареждане на Матрицата (Великобритания). Ирена посвещава силите си повече хора в България да направят техниките от енергийната психология част от живота си.